Sund Bækkenbund

Sund Bækkenbund

Innovativ bækkenbundstræning

Døjer du med tyngdefornemmelse, ødemdannelse i den nedre del af kroppen, smerter i lænd og/ eller mave, rygsmerter, inkontinens, prolaps, smerte ved samleje, hovedpine, kæbespændinger, m.m. 


Så kan det være en idé at få kigget nærmere på funktionen af din bækkenbund. Den mister nemlig sin styrke og elasticitet med alderen og ved fødsler. 


Sund Bækkenbund er en anderledes form at træne bækkenbunden på. Her styrkes muskulaturen uden knibeøvelser. Bækkenbunden er nemlig slet ikke lavet til at blive holdt i længere tid. I stedet for tager vi udgangspunkt i muskulaturens anatomi og opbygger styrke, funktion og smidighed gennem bevægelse, åndedræt og øget kropsbevidsthed.

Vi træner med meget få redskaber, således at du kan fortsætte din træning derhjemme.Træningen henvender sig til alle, hvad enten du døjer med din bækkenbund, har født for kort tid siden, eller blot ønsker at forebygge.


Training kan foregå individuelt eller på små hold med 3-5 deltagere.Hvorfor det gavner at træne bækkenbunden


En uelastisk og dysfunktionel bækkenbund vil vise sig ved smerte, ubehag, tyngde og ømhed i underlivet. Ligeledes ses prolaps, inkontinens af afføring eller urin, og smerte ved samleje, eller rejsningsproblemer. 

En dysfunktionel bækkenbund kan dog også give smerte i lænden og ryggen, den kan påvirke din vejrtrækning og kropsholdning og sågar give dig  hovedpine. 


Flere faktorer kan påvirke bækkenbundsmuskulaturen uhensigtsmæssig. Herunder kan nævnes stress, uhensigtsmæssig træning, graviditet og fødsel, overvægt, hormonelle forandringer (fx. overgangsalder), uhensigtsmæssig kropsholdning og vejrtrækning, m.m.


Din bækkenbund trænger til bevægelse for at den kan (for)blive stærk og smidig. Knibeøvelser kan godt bruges, men skal indgå som en del af en helhedsorienteret træning for at de kan have effekt. Hvis du udelukkende træner bækkenbunden blot med knibeøvelser, kan du næsten være sikker på, at din træning har modsat effekt.

Bækkenbunden arbejder sammen med den tværgående mavemuskel og åndedrættet- det er dette samspil som giver din krop stabilitet.

Med bækkenbundstræningen har vi netop fokus på dette samspil for at styrke kroppens kerne.

Jeg holder løbende workshops i Sund Bækkenbund. Kontakt mig gerne for yderligere information eller hold øje med siden her for annoncering af nye datoer.