Skæv kranie

Vidunderlig Krop
 Velvære for Krop og Sind

Telefon23267991

Skæv hovedform og fladt baghoved


En skæv hovedform hos babyer er ikke unormal. Flere faktorer, så som en hård fødsel eller ensartet lejring af barnet kan spille en rolle. Hvis babyen har en favoritside, og altså kun kigger til den ene side, kan dette også medføre et fladt baghoved. Årsagen til at barnet mest kun ser til den ene side, kan skyldes en fejlstilling af de øverste nakkevhvirlver.

Barnets kranieknogler er efter fødslen bløde og fleksible, og derfor meget påvirkelige af ydre faktorer, og dermed i risiko for at blive skæve, samt låse sig fast.

Et fladt baghoved og en skæv hovedform/ kranie kan medføre spændinger og indskrænket bevægelighed hos barnet. Ydermere kan skævheden forårsage en afklemning af vagusnerven, som  kan forårsage koliklignende symptomer, fordøjelsesbesvær, refluks, uro, gråd og smerte, samt mistrivsel, manglende vægtøgning, søvnbesvær, og væske på ørene. Ofte ses også ammevanskeligheder ved et skævt kranie. Det er derfor vigtigt, at få behandet babyen for skævheden, gerne så tidligt som muligt.


For at barnets kranieknogler kan udvikle sig korrekt, er det vigtigt at barnet tilbydes forskellige stillinger i løbet af dagen, som sikrer bevægelsesfrihed. Vikle eller bæresele egner sig godt til det. 


Jeg behandler et skævt kranie med Kranio Sakral terapi og massage. Dette kombinerer jeg også gerne med akupressur og zoneterapi.Spædbørn kan også få spændinger eller skæve kranier på grund af


  • Forløsning med sugekop
  • Manuelt træk f.eks. vanskelig skulderforløsning
  • Fødsel ved kejsersnit
  • Født med ansigtet først eller i stjernekigger stilling
  • Født for tidligt
  • Inaktivitet under graviditet pga. smerte
  • Igangsættelse af fødslen 
  • Usædvanlig lang eller smertefuld fødselDu kan bestille tid her eller ringe til mig på 23 26 79 91

       Vidunderlig Krop - Melissa Boldhaus - mail: melissa@vidunderligkrop.dk - tlf. 23 26 79 91 - Lohmannsgade 7, 8870 Langå